Moderatör
Astronotlar, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) yerçekimsiz ortamda bulundukları için süzülerek uçarlar. ISS, serbest düşme durumunda olduğu için yerçekimi etkisi hissedilmez ve astronotlar sıfır yerçekimi koşullarında serbestçe hareket edebilirler.
- 307
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzaya ulaştı ve çalışmalarına başladı.
Güneş Sistemi, evrenin içinde yer alan ve hayatımıza ışık, ısı ve enerji sağlayan devasa bir yıldız olan Güneş etrafında dönen gezegenler, uydular, asteroitler ve diğer birçok cisimden oluşan karmaşık bir sistemdir.
Güneş Sistemi içerisinde bulunan sekiz gezegen arasında, Neptün, büyüleyici atmosferi ve gizemli özellikleriyle dikkat çeken bir dev gezegendir.
Güneş Sistemi içerisinde mavi bir mücevher gibi parlayan, hayatı barındıran tek bilinen gezegen olan Dünya, evrenin eşsiz bir köşesinde yer alır.
Güneş Sistemi içerisinde, Dünya'nın en yakın komşularından biri olan Venüs, hem güzellik hem de gizemle dolu bir gezegendir. Venüs, Güneş'e olan yakınlığı ve atmosferinin özellikleri nedeniyle ilgi çeken bir konu olmuştur
Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni olan Jüpiter, etkileyici büyüklüğü, atmosferik özellikleri ve muazzam manyetik alanıyla bilinen bir gaz devidir.
Evrenin derinliklerinde, gökyüzündeki mavi gezegenimizden milyarlarca kilometre uzaklıkta, dev bir gaz ve buz gezegeni olan Uranüs bulunmaktadır. Bu gizemli gezegen, birçok benzersiz özelliği ve bilim dünyasındaki birçok ilginç soruyla bilinir.
Güneş Sistemi'nin en iç gezegenlerinden biri olan Merkür, çekici atmosferi, kayalık yüzeyi ve güneşe olan yakınlığıyla dikkat çeker. Bu küçük gezegen, tarihi ve atmosferik özellikleriyle bilim insanlarını ve gökyüzü gözlemcilerini büyülemeye devam etmektedir.
Güneş Sistemi'nin altıncı ve en büyük ikinci gezegeni olan Satürn, muazzam halkaları ve özgün atmosferiyle gökyüzündeki en büyüleyici gök cisimlerinden biridir.